We are currently experiencing a technical issue with Find an Architect and results may not be returned within the location radius specified. We apologise for any inconvenience and are working to resolve this issue. In the meantime, view our Chartered Practice Directories for a list of practices near you. We use cookies to improve your experience. By using architecture.com you agree to our terms of use and use of cookies.

Find an architect

Listed Building Conversions Kingham

Project Details

New Build, Listed Building - Grade II

Practice

Robert Davies John West Limited

Ground Floor Rear Office Suite , The Courtyard , 59 Church Street , Staines upon Thames , Surrey , TW18 4XS

Conversion and sub-division of a group of listed buildings and wheelwrights barn to create two additional dwellings together with home office space and garaging. The project was completed in phases by two clients both having extensive building experience and strong aspirations. The main house and 'Tap Room' were extensively refurbished and patiently restored using traditional techniques and materials. The wheelwrights barn was extended using structural insulated panels (SIPS) with cedar cladding and oak framed windows and doors. The new element was linked to the existing stone barn by a glazed entrance area. The project was supported by both the planning and conservation departments.