BETA We use cookies to improve your experience. By using architecture.com you agree to our terms of use and use of cookies. This is a new RIBA online service. We would like to hear your feedback .

Find an architect

John Lewis/Waitrose, Basing View

Basingstoke and Deane

Project Details

£10m to £49.99M

New Build

Practice

3DReid

1 Hills Place , LONDON , W1F 7SA , United Kingdom

A new landmark store for the John Lewis Partnership to house both the John Lewis and Waitrose brands. Developed in partnership with Basingstoke and Deane Borough Council, the new store will deliver over 75,500 ft2 (net) of retail space for Waitrose and John Lewis at Home, and a new café, representing a significant boost to Basingstoke’s retail offer. The project is the first phase of an extensive regeneration of the Basing View business park and creates a new gateway building. The sharply chiselled elevation has been shaped to screen the upper level car park and plant levels, whilst creating a building with significant urban presence within the town centre.